Een Suzuki Van voor Zuster Sara

CAIRO is de grootste stad en metropool in het Midden-Oosten en Afrika. Met een bevolking van 16-20 miljoen is het een bijzondere stad. Een stad met een indrukwekkend cultuur, geschiedenis, nachtleven, een erg warm klimaat, een strategische ligging en onderwijsinstellingen die door zowel Egyptenaren en alle aangrenzende Arabieren en Afrikanen gebruikt worden. Cairo heeft het allemaal.

Dit is niet het enige gezicht van Caïro. De stad heeft ook een donkere kant. Uit een studie van de VN blijkt dat 25-35% van Caïro bevolking woont in sloppenwijken. Mensen die in sloppenwijken leven lijden onder extreme armoede, analfabetisme, vernederende gezondheidszorg, geen infrastructuur en geen sociale voorzieningen. Voor hen geen opleiding, geen goede baan, geen productie, geen ontwikkeling, stijging van de criminaliteit, mogelijke verspreiding van ziekten door ongezonde leefomstandigheden. Noem maar op, het is er allemaal!

We willen geen exclusief negatief beeld geven van deze prachtige stad of land. Wij willen wijzen op de realiteit in bepaalde delen van het land en de stad. Sloppenwijken zijn tijdbommen die niet kunnen worden ontkend. Het is tijd voor nieuwe hoop.

Zuster Sarah in de sloppenwijken van Cairo

Zuster Sara in de sloppenwijken van Cairo

En gelukkig zijn er mensen die deze hoop te geven! In het midden van deze sloppenwijken werkt een moeder Theresa van Egypte met de naam van zuster Sarah. Ze werkt er voornamelijk met jonge kinderen. Ze probeert hun jonge levens te veranderen. Honderden kinderen zijn op deze manier inmiddels aan haar zorg en toewijding toevertrouwd. Haar gereedschap is Montesorri onderwijs. De kern van dit onderwijs wordt meestal samengevat in de uitspraak: ‘Help mij het zelf te doen’. Uitgangspunt is dat een kind een natuurlijke drang tot zelfontplooiing heeft. Opvoeding en onderwijs moeten de behoeften van een kind onderkennen en daarop inspelen. Zuster Sarah richt zich daarbij op kinderen uit de sloppenwijken en probeert via de kinderen ook invloed uit te oefenen op de ouders en lokale gemeenschap.  Jarenlange inzet hebben bewezen dat ze hiermee het verschil maakt.

Zuster Sarah heeft dringend behoefte aan een kleine auto om in de sloppenwijken de kinderen op te pikken die niet naar school gaan. Naast dit werk is ze bijna dagelijks bezig om kinderen in de sloppenwijken op te halen om naar een dokter te gaan voor dringende medische hulp. Er is altijd veel nodig. Ze vraagt echter niet veel.

Zuster Sarah, Cairo, Egypte

Zuster Sara, Cairo, Egypte

Met een heel kleine Suzuki Van kan ze gemakkelijk in e sloppenwijken komen en kinderen ophalen en thuisbrengen.  In Caïro een auto als deze kost € 9.000, -. Wilt u helpen?
IBAN: NL52 RABO 03088 20347 tnv Stichting InterHelp ovv Sarah

Suzuki Van