School Sheikhupura

De Rasta primary – secondary school ligt in Sheikhupura zo’n 40 kilometer ten Noord_westen van Lahore in de provincie Punjab. De school ligt in een gebied van steenfabrieken en richt zich op het voorkomen van kinderarbeid. Inmiddels volgen 200 kinderen er dagelijks onderwijs. Financieel is het een school die moeilijk het hoofd boven water houdt. Ook dit schooljaar was er geen geld voor schoolboeken en schooluniformen. De schoolboeken kosten met de huidige koers per jaar circa € 3.250,–. De school uniformen kosten jaarlijks  € 4.000,–.Rasta school, Pakistan

Op de foto hierboven de kinderen met de (schoolboeken 2017) die dit keer op krediet gekocht zijn en waardoor de school onder grote financiële druk is komen te staan. De hulpvraag komt van de Nederlandse zendelinge  Henny Qiaser van Balen die samen met haar man Liaqat Qaiser de Full Gospel Bible school in Lahore runt. Zij leiden tal van jonge manen en vrouwen op die zich over het land verspreiden als zendelingen en in sommige gevallen ook schooltjes beginnen op plaatsen waar kinderen geen toegang hebben tot onderwijs.

Projectbegroting:         € 6.500,–. (schoolboeken) /  € 8.000,– schooluniformen)
Het bedrag van € 14.500,– zou voor twee school jaren (2017 / 2018) voldoende moeten zijn om de kinderen naar school te kunnen laten gaan en de school niet in financiële problemen te laten komen.

Realisatie:
Partner organisatie is Interhelp Pakistan en Full Gospel Assemblies Bible school. Gezien de ervaringen in dit deel van Pakistan wordt er vanuit gegaan dat realisatie plaats kan vinden binnen een drie maanden na het beschikbaar hebben van het benodigde bedrag.

Vragen / meer informatie:
Als u dit project wilt steunen zijn we graag bereid meer informatie te geven of het project persoonlijk nader toe te lichten.