Vriendenlegioen

InterHelp steunt de beweging van het vriendenlegioen en werkt mee aan verschillende pilots in Curacao, Pakistan en Nederland.

Het Vriendenlegioen is een wereldwijd elite-onderdeel.Friends.Legion.logo

In het legioen wordt je met tactieken en technieken afkomstig uit de outdoor en survival positief getraind en opgeleid om mee te doen aan missies voor vrede en wederopbouw van eigen leven, eigen wijk, stad, land of ver weg in de vreemde.

Elk talent telt en talenten ontwikkel je niet vanzelf.  Wij trainen om het beste uit jezelf te halen en het beste te geven aan de wereld om je heen.

Uitgangspunt is dat iedereen kan toetreden als legionair van het vriendenlegioen, mits hij of zij de Code of Honor van het Legioen onderschrijft. ‘Semper Amici’‘Altijd vrienden’.

Code of Honor:

  • Elke legionair kiest vrijwillig voor zijn taak en rol en dient zijn land, zijn volk en zijn vrienden.
  • Elke legionair is je vriend, ongeacht zijn nationaliteit, zijn ras of zijn religie. Je behandelt hem zoals jezelf behandeld wilt worden.
  • De sterke punten van elke Legionair zijn respect voor elkaar, respect voor het goede, respect voor het leven en de natuur. De legionair gelooft in zichzelf en vertrouwt op zijn vrienden. Hij blijft altijd volhouden en is herkenbaar aan zijn lef, trots, passie en plezier.
  • De legionair is trots op zijn status als legionair en toont dit door het waardig dragen van het legioen wapen.code-of-honor-grey-2
  • Een legionair is onderdeel van een elite eenheid en traint en onderhoudt zijn of haar talenten als het kostbaarste bezit dat hij of zij heeft.
  • Voor een legionair is zijn of haar opdracht een missie waarvoor hij alles over heeft om het tot een goed einde te brengen. Niet het succes is daarbij het belangrijkst maar de weg daar naartoe en de vrienden waarmee hij dit uitvoert.
  • Bij het uitvoeren van een opdracht handelt een legionair met passie. Hij respecteert zijn medemens ongeacht ras, huidskleur of geloof en helpt zonder enig voorbehoud vrouwen, kinderen, ouderen en zwakkeren.

Het concept van het vriendenlegioen wordt gekoppeld aan een paar projecten.
– Pakistan de-radicalisation. Lees verder….
– Curacao Round Bottle House. Lees verder ….