Interhelp Nederland

Stichting Inter Help Nederland is gevestigd in Woerden. Het is een kleine maar actieve stichting die zich inzet vanuit Christelijke naastenliefde en barmhartigheid voor de allerarmsten op onze aardbol ongeacht ras, huidskleur of godsdienst.

Onze activiteiten richten zich in hoofdzaak op ontwikkeling van onderwijs. De filosofie hierachter is dat scholing de basis legt voor normen en waarden en een kans creëert tot verdere zelfontplooiing van mensen, die anders nooit in de gelegenheid gesteld zouden worden de armoede en bedelstaf te ontvluchten.

Het geven van onderwijs heeft een sterke impact op de sociale omstandigheden van de kinderen en hun ouders. Als er één is in het gezin die kan lezen en schrijven betekent dit een grote stap voor het hele gezin, omdat het nu toegang krijgt tot informatie die anders gesloten bleef.

Nevenactiviteiten van de stichting zijn projecten gericht op:

• bereikbaarheid van medische hulp voor iedereen
  • ondersteuning van hulptransporten (o.a. richting het noorden van Pakistan en Afghanistan)
  • noodhulp
  • creëren werkgelegenheid – awareness milieu www.operation-boost.com

Stichting Inter Help heeft door de jarenlange ervaring een uitgebreid netwerk van betrouwbare partnerorganisaties opgebouwd in voornamelijk Pakistan, Afghanistan, Thailand, Cambodja en Senegal.