Basisschool Faislabad 1

Project beschrijving

Met dit initiatief heeft u de realisatie van een basisschool gesteund in één van de armere gebieden van Pakistan. Ongeveer 185 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar krijgen hierdoor dagelijks onderwijs. Ongeveer 50 % meisjes en 50 % jongens.

Het gaat hierbij veelal om kinderen die tot voor kort moesten werken in één van de vele steenfabrieken of als sweeper (schoomaker) en dit voor een paar Rupees per dag. Door de overheid worden ze vergeten. Sociale voorzieningen zijn er niet. Door de mensen worden ze veracht. Daarom zijn wij en zij zo blij met uw hulp voor hén!

Kennismaking met Peter

Peter begon jaren geleden een schooltje in de achterbuurt van Faislabad. Peter is een echte ondernemer. Zijn school groeide zonder voorzieningen als snel naar meer dan 100 leerlingen. In die fase heeft Inter Help hem geholpen met de bouw en uitbreiding van zijn school. Peter zet zich inmiddels al jarenlang samen met zijn vrouw in voor het werk in deze arme achterbuurt van Faislabad. Ze wonen met hun kinderen in de school die op de zondagen als kerk dienst doet. De kleine gemeente zorgt dat de school kan blijven draaien.

Uitbreiding

Peter is ambitieus, hij wil doorgroeien naar een goede secondary school. Ook bij deze school groeit het aantal leerlingen gestaag. Daarvoor is in 2012 een verdieping op de huidige school geplaatst. Omdat een goede uitstraling volgens Peter erg belangrijk is heeft hij een prachtige voorgevel geplaatst. Om dit te bekostigen heeft hij zijn brommer verkocht!

Hulpvraag

Het opknappen en uitbreiden van de school is kwalitatief prima gelukt en gedaan. Voor de inrichting en aanschaf van schoolmaterialen is nog ca. €2000 – 3000 nodig.