Basisschool Faislabad 2

Project beschrijving

Met dit initiatief heeft is de realisatie van een basisschool gesteund in één van de armste gebieden van Pakistan. Ongeveer 100 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar krijgen hierdoor dagelijks onderwijs. Ongeveer 50 % meisjes en 50 % jongens.

Het gaat hierbij veelal om kinderen die tot voor kort moesten werken in één van de vele steenfabrieken of als sweeper (schoomaker) en dit voor een paar Rupees per dag. Door de overheid worden ze vergeten. Sociale voorzieningen zijn er niet. Door de mensen worden ze veracht. Daarom zijn wij zo blij met uw hulp voor hén!

Kennismaking met Bibi Munshi

Bibi Munshi begon jaren geleden een schooltje op haar altijd vochtige en modderige binnenplaats in één van de arme buitenwijken van Faisalabad. Toen we haar vertelden dat we een huis gingen kopen om er haar school van te maken was ze heel verbaasd. Ze had  namelijk nooit verwacht dat het zo ver zou komen. Tijdens de bouw toen het huis in een school werd omgetoverd kreeg Bibi diverse aanvragen van de ouders uit de buurt en andere buurten die hun kinderen bij Bibi zijn school wilden laten inschrijven. Ze zagen dat het een mooie school zou worden waar hun kinderen comfortabel konden leren. Het aantal leerlingen is inmiddels verdubbeld en de vooruitzichten zijn dat het alleen maar zal groeien. We hebben het dak van de school dusdanig gebouwd dat we later boven nog een verdieping kunnen neerzetten.