Basisschool Malkhanwalla

Met dit initiatief is de realisatie van een basisschool gesteund in één van de armste gebieden van Pakistan. Ongeveer 110 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar krijgen hierdoor dagelijks onderwijs.  Ongeveer 60 % meisjes en 40 % jongens. Het gaat hierbij om kinderen die geen vader of moeder hebben. Of kinderen die tot voor kort moesten werken in één van de vele steenfabrieken of als sweeper (schoomaker) bij de welgestelden voor een paar Ruppies per dag. Door de overheid worden ze vergeten. Sociale voorzieningen zijn er niet. Door de mensen worden ze veracht. Daarom zijn wij zo blij met uw hulp voor hén!

Kennismaking met Bashir Khirshid

Bashir zet zich samen met zijn vrouw en kinderen al jaren in voor het werk op deze school. In 1994 startte hij zonder faciliteiten een schooltje voor 30 kinderen. Inmiddels werkt hij met een team van 4 lokale leraren / leraressen. Op zondag is er kerk in het schoolgebouw. De gemeente kent ongeveer 400 leden die zorgen dat de school kan blijven draaien.

Hulpvraag

Bashir Kurshid is een ambitieus man. De school heeft nu 6 klaslokalen en één grote gemeenschappelijke ruimte. 70% van de kinderen studeert na het volgen van zijn school door. Om dit percentage omhoog te krijgen wil hij de school doorontwikkelen naar een secondary school. Daarmee zou de aansluiting voor hoger onderwijs vele malen gemakkelijker worden voor de studentjes. Voor deze uitbreiding, de inrichting en de aanschaf van schoolbenodigdheden heeft hij ca. €5000 nodig.